Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 2

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна

Реєстрація

Вхід
Вітаю Вас Гість | RSS


Ново-Пляшевський дошкільний навчальний заклад Сонечко


Понеділок, 05.06.2024, 9:11 PM

Система управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)

НА ВИКОНАННЯ СТ. 20, 21 ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ ТА ВИМОГИ ДО БЕЗПЕЧНОСТІ ТА ЯКОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ», НАКАЗУ МІНІСТЕРСТВА АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ ВІД 01.10.2012 № 590 «ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ВИМОГ ЩОДО РОЗРОБКИ, ВПРОВАДЖЕННЯ ТА ЗАСТОСУВАННЯ ПОСТІЙНО ДІЮЧИХ ПРОЦЕДУР, ЗАСНОВАНИХ НА ПРИНЦИПАХ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНІСТЮ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ (НАССР)» ІЗ ЗМІНАМИ, З МЕТОЮ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ, ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ ТА ЕФЕКТИВНОГО ФУНКЦІОНУВАННЯ СИСТЕМИ НАССР У ЗАКЛАДІ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ З 20.09.2019 РОКУ ВВЕДЕНО В ДІЮ ПОСТІЙНО ДІЮЧІ ПРОЦЕДУРИ, ЗАСНОВАНІ НА ПРИНЦИПАХ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНІСТЮ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ (НАССР).

 

 

HACCP - Міжнародна система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, яка ідентифікує, оцінює та контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.

 

Саме ці обставини призвели до впровадження в усіх розвинутих країнах світу найдосконалішої системи управління безпекою харчової продукції - програми HACCP.

Кожний план HACCP - це вузькоспеціалізований документ, призначений для забезпечення виготовлення та безпечного споживання конкретного харчового продукту.

 

Основні нормативні документи, які регламентують діяльність ЗДО як оператора ринку у цій галузі

 

ЗАКОНИ  УКРАЇНИ

Закон України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів (зі змінами)

Закон України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров"я та благополуччя тварин"

Закон України "Про відходи"

ДСТУ ISO 22000:2007 Система управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга (ISO 22000:2005, IDT)

НАКАЗИ ТА ЛИСТИ

Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 №590

Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 08.08.2019 №446 "Про затвердження форми акта, складеного за результатами проведеного заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР

Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 08.08.2019 №447 "Про затвередження форми акта, складенеого за результатами проведеного планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти, корма, здоров'я та благополуччя тварин"

Наказ МОЗ України від 24.03.2016 №234 "Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів"

Лист Міністерства аграрної політики та продовольства України від 24.11.2017 №37-32-10/26051 "Роз'яснення щодо необхідності реєстрації харчоблоків закладів освіти"

Лист державноїслужби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 01.08.2019 №11.1.1-5/12329 "Щодо впровадження системи HACCP"

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024 uCoz